fredag 19. november 2010

Street Mobster

Kjøpt som del av to boksar med yakuza-eiga av Fukasaku Kenji. Emballasjen hevdar at filmen er fully restored og digitally remastered, men biletet ser mest av alt ut som om ein sliten 8mm-kopi projisert på baksida av ein rull strietapet og så filma med videokamera. Ofte vanskeleg å sjå kva som går føre seg i biletet.

Bruttale greier er det iallfall. Bunta Sugawara er ekstremt tøff i hovudrolla, ein mann som er glad i kvins og slåsting, men ikkje gambling. Det er ikkje fritt for at han kombinerer kvins og slåsting frå tid til annan. Brushovud er han, men likevel i stand til å bli sjokkert av spor av valdshandlingar, og siste scene med nista er berre hjarteskjerande. Han er mao ikkje ein supersympatisk type, men likevel ikkje utan forsonande drag som filmkarakter. Fukasaku sine yakuzafilmar har ein god del i retning av kva skal vi seie, lyrisk machismo, nøktern-realistisk symboltyngd (motsetnadsfylt stil er vel det eg prøver å seie), men eg meiner å hugse at den beste av dei eg har sett er Japan Organized Crime Boss.

Musikken i desse filmane er ekstremt kul. Mykje strykarar og messing, men ofte med eit munnspel og ein god gitar. Står ikkje på noko vis tilbake for det som vart spelt i Italia på same tid.

Ingen kommentarer: